Visie op hulp

Vanuit welke visie wordt u geholpen?

Mijn persoonlijke ervaring is dat wanneer er problemen of klachten zijn, hier altijd een reden voor is. Het is nooit zomaar. De oorzaak is echter niet altijd oplosbaar. In ieder mensenleven bestaat naast vreugde, ook verdriet en lijden. Erkenning van dit lijden, maakt het mogelijk dit beter te dragen en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Vragen over zingeving en richting geven aan je leven, kunnen een rol spelen. Daarnaast helpt inzicht in jezelf en anderen om gemakkelijker met problemen om te gaan.

Ik werk graag vanuit de krachtige kanten van de persoonlijkheid en maak gebruik van de humor die aanwezig is. In onderzoeken is de werkzame kracht hiervan herhaaldelijk aangetoond. Daarnaast werk ik met lichaamsgerichte en imaginaire technieken. Therapie is niet altijd gemakkelijk, maar het kan ook een opwindende ontdekkingsreis zijn op de weg naar wie je werkelijk bent.

Ervaring

Mijn ervaring ligt op een breed gebied van de geestelijke gezondheidszorg en het daarbij behorende onderwijs.
Ik heb veel gewerkt met volwassenen, maar ook met kinderen, adolescenten en ouderen.
Elke levensfase brengt eigen ontwikkelingstaken en problemen met zich mee, die naast de psychische en psychiatrische problematiek een rol spelen.

Ik heb vaak gewerkt met groepen, zowel op de dagbehandeling als ambulant, maar ook met individuele behandelingen. In mijn huidige praktijk werk ik vooral individueel, maar betrek ik ook de partner of andere belangrijke anderen in het proces van behandelen. Veranderen doe je nooit alleen.

Ik heb lang in de psychiatrie gewerkt, naast mijn eigen praktijk,  en veel ervaring opgedaan met angst en depressie klachten, trauma klachten, somatische klachten, persoonlijkheidsproblematiek en andere klachten. Ik maak gebruik van verschillende wetenschappelijk onderzochte behandelingen,  zoals Cognitieve gedragstherapie, Interpersoonlijke therapie (IPT) , Persoonsgerichte therapie, EMDR, imaginaire Rescripting, schematherapie (SFT).

Contact

Vanuit welke visie wordt u geholpen?

Mijn persoonlijke ervaring is dat wanneer er problemen of klachten zijn, hier altijd een reden voor is. Het is nooit zomaar. De oorzaak is echter niet altijd oplosbaar. In ieder mensenleven bestaat naast vreugde, ook verdriet en lijden. Erkenning van dit lijden, maakt het mogelijk dit beter te dragen en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Vragen over zingeving en richting geven aan je leven, kunnen een rol spelen. Daarnaast helpt inzicht in jezelf en anderen om gemakkelijker met problemen om te gaan.

Ik werk graag vanuit de krachtige kanten van de persoonlijkheid en maak gebruik van de humor die aanwezig is. In onderzoeken is de werkzame kracht hiervan herhaaldelijk aangetoond. Daarnaast werk ik met lichaamsgerichte en imaginaire technieken. Therapie is niet altijd gemakkelijk, maar het kan ook een opwindende ontdekkingsreis zijn op de weg naar wie je werkelijk bent.

Ervaring

Mijn ervaring ligt op een breed gebied van de geestelijke gezondheidszorg en het daarbij behorende onderwijs.
Ik heb veel gewerkt met volwassenen, maar ook met kinderen, adolescenten en ouderen.
Elke levensfase brengt eigen ontwikkelingstaken en problemen met zich mee, die naast de psychische en psychiatrische problematiek een rol spelen.

Ik heb vaak gewerkt met groepen, zowel op de dagbehandeling als ambulant, maar ook met individuele behandelingen. In mijn huidige praktijk werk ik vooral individueel, maar betrek ik vaak ook de partner of andere belangrijke anderen in het proces van behandelen. Veranderen doe je nooit alleen.

Ik heb lang in de psychiatrie gewerkt, naast mijn eigen praktijk en veel ervaring opgedaan, met angst en depressie klachten, trauma klachten, somatische klachten, persoonlijkheidsproblematiek  en andere klachten. Ik maak gebruik van verschillende wetenschappelijk onderzochte behandelingen,  zoals Cognitieve gedragstherapie,  Interpersoonlijke therapie (IPT) , Persoonsgerichte therapie, EMDR, imaginaire Rescripting, schematherapie (SFT) en andere.

Contact